O nama

ISTORIJAT

Preduzeće „AL-M“ DOO iz Dervente osnovano je 20.10.1986.godine kao samostalna zanatska radnja koja se bavila limarskim radovima. Šest godina poslije preduzeće je prošireno i preformulisano u privatno preduzeće, a osam godina poslije u društvo sa ograničenom odgovornošću čiji je većinski odnosno jedini vlasnik Milorad Miladinović.

Preduzeće u svom vlasništvu posjeduje dva objekta. Prvobitna proizvodnja je bila smještena u proizvodnoj hali površine 800 m² za koju su vezana 4 aneksa. Zbog sve veće tražnje za upotrebom čelika i čeličnim konstrukcijama u građevinarstvu, a samim tim i proizvodnim asortimanom i uslugama preduzeća, 2017. godine preduzeće je započelo izgradnju nove proizvodne hale sa proizvodnim prostorom površine cca 1600m² kako bi povećalo svoju ponudu i izašlo u susret stalnim i potencijalnim klijentima. Izgradnja hale završena je 2018.god.

Preduzeće stavlja naglasak na izradu i montažu čeličnih konstrukcija (višenamjenske hale i skladišta, sportske dvorane, saloni automobila, antenski stubovi), krovopokrivanje limom, izradu i montažu limarije i ugradnju termoizolacionih panela te montažu staklenih fasada. Za obavljanje svoje djelatnosti preduzeće posjeduje potrebne mašine i opremu te vozni park. U 2021.god. preduzeće je izvršilo nabavku plazme za sječenje limova i cijevi, projekat realizovan uz pomoć Vlade Republike Srpske-Ministarstvo privrede i preduzetništva.

Djelatnost preduzeće obuhvata sledeće:

• Izrada i montaža svih vrsta metalnih konstrukcija od hladnooblikovanih i toplo valjanih profila. Izrada industrijskih objekata, strukturalnih fasada, tržnih centara, auto salona, servisa, magacinskih prostora, farme za uzgoj živine, nadstrešnice, benzinske pumpe samo su neki od objekata koji smo u mogućnosti izvesti.
Izgradnja objekata ovog tipa pruža mnoge prednosti u odnosu na druge vrste gradnje:
- Brza i jeftina gradnja. Pri izradi temeljne vrši se i izrada čelične konstrukcije tako da nakon izrade temelja slijedi brza montaža konstrukcije
- Montažne veze se obavljaju zavrtnjevima što znatno ubrzava montažu. Ukoliko se javi potreba, možete izvršiti demontažu i preseljenje objekta na drugu lokaciju
- Troškovi održavanja su manji
- Zbog lake obrade metala imamo velike mogućnosti i dobijamo atraktivna rješenja objekata

Pored osnovne zaštite konstrukcije osnovnom bojom i lakom, vršimo i nanošenje protivpožarne zaštite u trajanju od 30, 60 i 90min.

• Nabavka i montaža termoizolacionih krovnih i fasadnih panela. Nudimo vam čelične i al panele sa ispunom od kamene vune i poliuretana. Koriste se za pokrivanje i oblaganje industrijskih objekata, tržnih centara, auto salona, servisa, magacinskih prostora, farme za uzgoj živine, hladnjača i svih ostalih objekata u kojima je potrebna dobra termička izolacija. Radi se o brzim i veoma atraktivnim rješenjima koja imaju dug životni vijek.

• Takođe nudimo vam montažu trapeznih limova, lim-crijepa i prateće građevinske limarije, te izradu i montažu ravnih krovova, lukova, kupola na vjerskim i stambenim objektima. Iza nas je iskustvo od preko 50 crkvenih objekata.

Ostale usluge:
• Vršimo usluge sječenja lima hidrauličnim makazama do 3000mm širine i 12mm debljine; sječenje plazmom limova (crni do 50mm, inox do 38mm, Al do 38mm) i cijevi od fi 40mm do fi 500mm; gasno sječenje pantografom; sječenje tračnom pilom do 450mm; savijanje limova na hidrauličnoj presi do 3000mm; savijanje građevinske limarije do 6000mm; savijanje cilindara raznih prečnika do 18mm debljine lima; usluge protočne sačmare
• Izrada i montaža crne bravarije
• Izrada i montaža izolacije cjevovoda
• Izrada i ugradnja mašinskih instalacija
• Sanacija postojećih objekata

Preduzeće posjeduje vrlo dobre predispozicije za dalji razvoj i rast koj se ogledaju u tehničkoj opremljenosti što podrazumijeva mašine za izradu, montažu i ugradnju proizvoda, zatim kvalitet izrade proizvoda i usluga koje garantuje svojim dugogodišnjim iskustvom i školovanim kadrom koji stoji iza toga kao i činjenica da posjeduje sve zakonski potrebne licence za obavljanje svoje djelatnosti. Takođe, posjedujemo i cetifikat EN ISO 9001:2015, te standarde EN 1090 i EN 3834-2.

Politika kvaliteta

Uspjeh našeg preduzeća bazira se na zadovoljenju naših kupaca u pogledu gradjenja objekata visokog kvaliteta po njihovom zahtjevu i idejama uz naše stručne preporuke, na poštovanju roka isporuke i korektnim cijenama usklađenim sa cijenama koje datira tržište, kao i na zadovoljstvu naših zaposlenika. Upravo su to razlozi koji su uticali na našu odluku o uvođenju i implementaciji sistema upravljanja kvalitetom prema zahtjevima međunarodnih standarda serije ISO 9001:2008 kako bi se razvijali kvalitativno, a samim tim i kvantitativno tj. bili bolji sutra nego što smo danas.

Osvrćući se na dosadašnje iskustvo i činjenično stanje ciljevi našeg preduzeća su:
• Stalni razvoj i usavršavanje usaglašeno sa željama, idejama i potrebama naših kupaca čije zadovoljstvo predstavlja potvrdu dobro odrađenog posla, a samim tim i preporuku za dalje poslovanje.
• Povećanje tržišne pozicije kroz tehničko-tehnološki razvoj, usavršavanje i podizanje stručnosti i znanja zaposlenih kao i dosadašnje iskustvo.
• Održavanje i njegovanje korektnih i profesionalnih odnosa sa dobavljačima s kojima poslujemo godinama kao i uspostavljanje dobrih odnosa sa novim dobavljačima.
• Održavanje i unapređenje dobrih radnih uslova i ambijenta koji stimuliše naše zaposlene na kreativan i timski rad jer oni su dio jedne porodice koja čini naše preduzeće.
• Poštovanje zakonskih propisa kako bi se eliminisao rizik po zdravlje i bezbjednost ljudi kao i poboljšanje sistema upravljanja zaštitom životne sredine.
• Kvalitet naših proizvoda i usluga ne smije biti podređen smanjivanju troškova i skraćivanju rokova uz pravo i obavezu zaposlenih da ukažu na odluke i akcije nadređenih za koje smatraju da vode smanjenju nivoa kvaliteta.

Uprava preduzeća ima odgovornost i obavezu da sve zaposlene upozna sa sadržajem politike kvaliteta, osigura da bude shvaćena i obezbjedi njeno provođenje na svim nivoima.

Certifikati

Kontakt telefon:   +387 53 311 160